Kaisa Gabral • 1. oktoober 2011 kell 14:14

Täna mälestatakse tantsuõhtuga Mait Agu

Täna toimub KUMU kunstimuuseumis Mait Agu 60. sünniaastapäevale pühendatud mälestusõhtu, kus kuulutatakse välja järjekordne Mait Agu nimelise stipendiumi laureaat.

Ürituse käigus esitletakse ka Mait Agu värsket tantsuraamatut ja tuuakse lavale parimad Tallinna Ülikooli koreograafia osakonna lõpuetendused.

Mälestusõhtul tutvustatakse Mait Agu tantsuloomingut käsitlevat kogumikku „Tantsutark“. 20. septembril 1998 pidanuks ETVs vaatajateni jõudma igakuine saatesari „Tantsutark“, saatejuhiks Mait Agu. Saade jäi tulemata, sest 1. septembril 1998 toimunud traagiline õnnetus võttis tegija. Raamat  püüab täita väikest osa Mait Agu teostamata jäänud soovist – tuua huvitatuile lähemale koreograafi ja lavastaja mõtteid ning tegemisi. Kuigi raamat “Tantsutark“ suunab oma peatähelepanu Mait Agu eesti teemalisele tantsuloomingule, mahub samade kaante vahele muudki. Raamatu esimeses osas kõneleb Mait ise oma elust ja tegemistest ning mõtiskleb tantsu ja tantsimise üle. Oma mõtetega lisavad värvi ka kolleegid. Teise ossa on koondatud suurem osa Mait Agu autoriloomingu tantsukirjeldustest. Raamatule on lisatud CD Agu tantsude saatemuusikaga ja DVD, kus on näha M. Agu erinevaid rolle ning tegemisi. Kogumiku koostajaks on Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi tantsukunsti dotsent Angela Arraste.

Mälestusõhtu käigus antakse üle ka Mait Agu nimeline stipendium, mis loodi Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi koreograafia osakonnas 1999. aastal, eesmärgiga toetada andekaid tudengeid ning Eesti noori tantsuloojaid. Stipendium antakse üliõpilasele või loomingulisele kollektiivile, kes on eelmise õppeaasta jooksul silma paistnud loomingulise või teoreetilise tööga, olnud edukas ja aktiivne õppetöös ning võtnud osa erinevatest tantsualastest projektidest. Tänavusele stipendiumile kandideerib kolm üliõpilast, võitja tehakse teatavaks mälestusõhtul.

Õhtul taasesitatakse ka kahte koreograafia osakonna diplomitööd: Svetlana Grigorjeva bakalaureuseõppe lõpuetendust „Keda ma täna tantsin?“ ning Helena Piheli magistritaseme diplomietendust „Bänd“.

 

Hetkel kuum