• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tõnis Oja: riik on teinud pensionite heaks piisavalt

  Börsianalüütik Tõnis Oja hinnangul on riik teinud inimestele pensionisüsteemi vajalikkusest rääkimise osas piisavalt, kuid vajakajäämisi on tema hinnangul just pankade poole pealt.

  "Vajakajäämist on pigem pankade poole pealt. Pangad ütlevad kuu aega enne, kui pensionifondi võib vahetada, tekivad reklaamid ja agressiivne müük. Mulle tundub, et pangad võiksid pensionisüsteemi vajalikkusest rohkem rääkida," märkis investeerimismessil "Rahakompass" börsianalüütik Tõnis Oja ja lisas, et riik on selles osas teinud piisavalt.
  Oja sõnul ei mõtle inimesed, eriti just vanema generatsiooni inimesed, pensioni peale seepärast, et kõik on ostunud asjatuks. "Sa mõtled ja mõtled ja kõik osutub lõpuks ikka asjatuks, sest inimesed räägivad, kuidas see rahaferorm võttis need säästud ja too rahareform neelas selle vara," märkis Oja.
  Tema soovitus noortele - tuleb tegeleda sellega, mida kõige rohkem osatakse ja tuleb mõelda tuleviku ja oma võimaluste peale. Samuti soovitaks Oja, et tulevikku silmas pidades võiks olla inimesel siiski oma isiklik aktsiaportfell ja pensionifond.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Pikk koroona kurnab ning nõuab haiglatelt jõudu ja raha
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.