Kaisa Gabral • 2. oktoober 2011 kell 9:39

Tõnis Oja: riik on teinud pensionite heaks piisavalt

Börsianalüütik Tõnis Oja hinnangul on riik teinud inimestele pensionisüsteemi vajalikkusest rääkimise osas piisavalt, kuid vajakajäämisi on tema hinnangul just pankade poole pealt.

"Vajakajäämist on pigem pankade poole pealt. Pangad ütlevad kuu aega enne, kui pensionifondi võib vahetada, tekivad reklaamid ja agressiivne müük. Mulle tundub, et pangad võiksid pensionisüsteemi vajalikkusest rohkem rääkida," märkis investeerimismessil "Rahakompass" börsianalüütik Tõnis Oja ja lisas, et riik on selles osas teinud piisavalt.

Oja sõnul ei mõtle inimesed, eriti just vanema generatsiooni inimesed, pensioni peale seepärast, et kõik on ostunud asjatuks. "Sa mõtled ja mõtled ja kõik osutub lõpuks ikka asjatuks, sest inimesed räägivad, kuidas see rahaferorm võttis need säästud ja too rahareform neelas selle vara," märkis Oja.

Tema soovitus noortele - tuleb tegeleda sellega, mida kõige rohkem osatakse ja tuleb mõelda tuleviku ja oma võimaluste peale. Samuti soovitaks Oja, et tulevikku silmas pidades võiks olla inimesel siiski oma isiklik aktsiaportfell ja pensionifond.

Hetkel kuum