5. oktoober 2011 kell 13:42

Prognoos: Saksa majandus stagneerub, sissetulekud kasvavad

Saksa Makromajanduse- ja Konjunktuuriinstituudi IMK andmetel pääseb Saksa majandus uuel aastal vaid napilt retsessioonist.

IMK majanduskasvu prognoos aastateks 2011 ja 2012 on vastavalt 3,2 ja 0,7 protsenti. „Meie arvates kõige tõenäolisem stsenaarium on, et ei Saksamaa ega euroala majandus ei kaldu ei sel ega järgmisel aastal retessiooni,“ tsiteeris Reuters IMK direktorit Gustav Horni. „Aga me ei ole sellest kaugel.“

Tulevaks aastaks ennustab IMK Saksamaale stagnatsiooni. Konjunktuur aeglustub „galopilt vähikäigule“ ning taas on finantsturud, mis konjunktuurile piduri panevad.

Tööturu numbrid peaksid siiski paranema, aastaks 2012 ennustatakse tööpuuduse langust 2,87 miljonile seniselt 2,98 miljonilt. Samuti tõusevad brutopalgad. Reaalselt kasutatav sissetulek peaks sel aastal tõusma 1 ja tuleval aastal 0,7 protsenti. IMK eeldab, et Euroopa Keskpank langetab tuleva aasta algul baasintressi praeguselt 1,50 protsendilt taas 1,0 protsendile.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum