• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naftafirma Repsol kahtlustab aktsiatega manipuleerimist

  Repsol YPF palus Hispaania aktsiaturu järelevalvelt uurida viimase kahe kuu firma aktsiatega seotud tehinguid, ütles asjaga seotud isik Bloombergile.

  Hispaania suurima naftafirma palus uurida "ebanormaalseid või ebatavalisi liikumisi" firma aktsiatega augustis ja septembris, ütles anonüümsust palunud isik, viidates Repsoli auditikomisjoni 3. oktoobri kirjale.
  Repsoli sõnul olid kauplemismahud tavapärasest suuremad nagu ka laenatud aktsiate arv, ütles allikas.
  Repsoli juhatuse esimees ja tegevjuht Antonia Brufau otsib võimalusi takistamaks suuraktsionäre Petroleos Mexicanos (Pemex) ja Sacyr Vallehermosot, kes 29. augustil otsustasid hääled kokku liita ja nõuda uut tegevjuhti Repsoli etteotsa.
  Läinud nädalal alustas Brufau tegutsemist, et visata kaks investorit Repsoli nõukogust välja. 2. septembril teatas Pemex, et suurendas osalust 4,6 protsendipunkti võrra, millega kahe firma ühine osalus kasvas ligi 30%.
  Hispaania turujärelevalve pressiesindaja sõnul sai amet eile Repsolilt kirja, kus paluti uurida aktsialiikumisi.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.