• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti põllumehed protestisid Brüsselis libareformi vastu

  Balti põllumajandustootjad avaldasid täna Brüsselis Euroopa Komisjoni ja Euroopa Parlamendi ees meelt ebaõiglase Euroopa Ühtse Põllumajanduspoliitika reformi plaani vastu, edastas Eesti eurosaadik Siiri Oviir.

  Reformi plaan  seab ebavõrdsesse olukorda teiste seas nii Eesti, Läti kui ka Leedu põllumehed, lisas piketti oma silmaga vaatamas käinud Oviir. Tema sõnul on vastuvõetamatu, et Ühtse Põllumajanduspoliitika reformi raames plaanitakse jätkata aastani 2028 ebaühtlaste otsetoetuste maksmist. Baltimaade põllumehed on Euroopa Liidus madalaimate toetuste saajad.
  "Euroopa Liidus, kus eksisteerib ühtne turg, ei tohi olla topeltstandardeid mis moonutavad turgu ja annavad konkurentsieelise tugevamatele. Lääne-Euroopa riikide argument, et nemad maksavad ELi eelarvesse rohkem ning peavad ka rohkem saama ei ole tõsiseltvõetav, kuna neil on piiranguteta ligipääs Baltimaade turgudele ning seal suurte otsetoetuste tõttu eelis kohalike põllumajandustootjate ees," kommenteeris Oviir.
  Paralleelselt meeleavaldusega toimus ka Baltimaadest valitud Euroopa Parlamendi saadikute ühisarutelu, kus valmistati ette deklaratsioon, mis juhib tähelepanu Balti riikide põllumeeste ebavõrdsele kohtlemisele ning nõuab Euroopa Liidu solidaarsuspõhimõttest kinnipidamist ka tegelikus elus.
  "Eesti on Euroopa Liidu liikmesriigina alati kinni pidanud vastastikustest lepingutest, seistes ühtse Euroopa eest, seda sama eeldame nüüd ka meie oma partneritelt," märkis Oviir ning lisas, et ei pea ligi poolt ELi eelarvest neelavaid põllumajandusdotatsioone üldse õigeks, kuid toetuste olemasolul tuleks raha jagada võrsetel alustel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.