Portugallastel kärbetest mõõt täis

Katri Soe-Surén 18. oktoober 2011, 13:06

Portugali ametiühinguliidud plaanivad novembri alguses üldstreiki valitsuse üha karmimate kärbete vastu.

„Valitsus valiti selleks, et tuua riik kriisist välja. Aga need meetmed ei anna midagi. Vastupidi: kärbetega teravdab valitsus sotsiaalseid konflikte veelgi,“  ütles Euronewsile ametiühinguliidu UGT juht.

Portugali valitsus kuulutas eile välja uued kärped 2012. aasta eelarves. Ametnike palka kärbitakse 20%, neilt võetakse ära jõulude ajal ja suvel boonusena makstud kaks lisapalka ning lisaks tõstetakse riigis käibemaksu. Peale selle lubatakse erafirmadel pikendada töötaja tööpäeva 30 minuti võrra lisatasu maksmata – see peaks tõstma tootlikkust ja muutma tööaja kasutamist paindlikumaks. 

Portugali rahandusminister Vitor Gaspar ütles, et riik on viimase 30 aasta sügavaimas retsessioonis ning majanduslangus sel ja tuleval aastal on kokku 5%. Ka tööpuudus tõusvat uuel aastal rekordilise 13,4 protsendini. Lisakärped ja maksutõus on Gaspari sõnul vältimatud, et täita ELi ja IMFiga sõlmitud kokkulepped 78 miljardi euro suuruse abilaenu saamiseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. October 2011, 10:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing