• Jaga lugu:

  Portugallastel kärbetest mõõt täis

  Portugali ametiühinguliidud plaanivad novembri alguses üldstreiki valitsuse üha karmimate kärbete vastu.

  „Valitsus valiti selleks, et tuua riik kriisist välja. Aga need meetmed ei anna midagi. Vastupidi: kärbetega teravdab valitsus sotsiaalseid konflikte veelgi,“  ütles Euronewsile ametiühinguliidu UGT juht.
  Portugali valitsus kuulutas eile välja uued kärped 2012. aasta eelarves. Ametnike palka kärbitakse 20%, neilt võetakse ära jõulude ajal ja suvel boonusena makstud kaks lisapalka ning lisaks tõstetakse riigis käibemaksu. Peale selle lubatakse erafirmadel pikendada töötaja tööpäeva 30 minuti võrra lisatasu maksmata – see peaks tõstma tootlikkust ja muutma tööaja kasutamist paindlikumaks. 
  Portugali rahandusminister Vitor Gaspar ütles, et riik on viimase 30 aasta sügavaimas retsessioonis ning majanduslangus sel ja tuleval aastal on kokku 5%. Ka tööpuudus tõusvat uuel aastal rekordilise 13,4 protsendini. Lisakärped ja maksutõus on Gaspari sõnul vältimatud, et täita ELi ja IMFiga sõlmitud kokkulepped 78 miljardi euro suuruse abilaenu saamiseks.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.