Indrek Kald • 19. oktoober 2011 kell 14:07

Paremrooliga autode arvelevõtt võidakse Venemaal keelata

Venemaal plaanitakse 2012. aasta juulist keelata parempoolse rooliga autode arvelevõtmine ja kasutamine, juba riigis olevaid sõidukeid ekspluatatsioonikeeld ei puuduta.

Selliste sõidukite kasutamise keeld on sisse kirjutatud Venemaal, Kasahstanis ja Tadžikistanis kehtima hakkavatesse ühtsetesse sõidukite tehnoreeglitesse, vahendas portaal auto24.ee väljaannet Autonews.

Kuigi dokumenti pole hetkel veel ametlikult vastu võetud, peaks see seaduse jõu saama kohe pärast Venemaa uue presidendi ametisse astumist.

Selline keeld võib aga seada keerukasse olukorda mõned Venemaa piirkonnad, kus parempoolse rooliga autod moodustavad 90 protsenti sõidukitepargist. Just sellise osa moodustavad vale rooliga autod näiteks Jaapaniga külgnevas Primorjes.

Välistada ei saa, et mingil hetkel võidakse uut tehnoreglementi tõlgendada ka kui täielikku keeldu parempoolse rooliga autode kasutamisele.

Sarnaselt Jaapanist toodud autodele piiravad ühised tehnoeeskirjad ka valede tulede ja suunatuledega autode müüki. Eelkõige puudutab see piirang USAst imporditud sõidukeid, millel on punased suunatuled ning sealsetele tingimustele vastav esitulede optika.

Hetkel kuum