Katre Pilvinski • 27. oktoober 2011 kell 7:34

ABB kasvuoptimism kahaneb

ABB Grupi kolmanda kvartali kasumikasv, mis ei vastanud analüütikute ootustele, peaaegu seiskus. Ettevõte ei saa anda ka lähiaja prognoose, kuna majanduslikud väljavaated tumenevad.

Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Grupi netokasum kasvas 2 protsenti, 790 miljoni dollarini, mis ei küündi 19 Bloombergi analüütiku keskmisele hinnangule – 870 miljonit dollarit. See on ABB väikseim kasumikasv sel aastal. Müük kasvas 18%, 9,34 miljardi dollarini, mis samuti ei vasta analüütikute 9,61 miljardi dollari suurusele ootusele.

Ettevõtte tegevjuht Joe Hogan ütles, et prognoose on võlakriisi tõttu keeruline teha. Tema summutatud väljavaade on kontrastiks optimistlikele ootustele juunis, kui ta ütles, et ABB toodetele on prognoositud „tugevat nõudlust“.

“Aeglustumist oli oodata ning nüüd me seda ka näeme,” ütles Bank Vontobeli analüütik Takis Spiliopoulos. Analüütik soovitab ABB aktsiat osta.

 

Hetkel kuum