• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ABB kasvuoptimism kahaneb

  ABB Grupi kolmanda kvartali kasumikasv, mis ei vastanud analüütikute ootustele, peaaegu seiskus. Ettevõte ei saa anda ka lähiaja prognoose, kuna majanduslikud väljavaated tumenevad.

  Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Grupi netokasum kasvas 2 protsenti, 790 miljoni dollarini, mis ei küündi 19 Bloombergi analüütiku keskmisele hinnangule – 870 miljonit dollarit. See on ABB väikseim kasumikasv sel aastal. Müük kasvas 18%, 9,34 miljardi dollarini, mis samuti ei vasta analüütikute 9,61 miljardi dollari suurusele ootusele.
  Ettevõtte tegevjuht Joe Hogan ütles, et prognoose on võlakriisi tõttu keeruline teha. Tema summutatud väljavaade on kontrastiks optimistlikele ootustele juunis, kui ta ütles, et ABB toodetele on prognoositud „tugevat nõudlust“.
  “Aeglustumist oli oodata ning nüüd me seda ka näeme,” ütles Bank Vontobeli analüütik Takis Spiliopoulos. Analüütik soovitab ABB aktsiat osta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.