Silvia Kruusmaa • 30. oktoober 2011 kell 8:20

Pankrotihaldur: kohtutäitureid peaks paremini kontrollima

Pankrotihaldur Igor Sumarok leiab, et kohtutäiturid võiksid olla osa kohtusüsteemist, olles paremini riigi poolt kontrollitavad.

"Hetkel võivad nende isiklikud probleemid põhjustada rikkumisi. Olemasolev süsteem ei täida talle pandud ülesandeid. See oli huvitav eksperimendina, kuid täna tuleb seda muuta," vastas Sumarok Delovõje Vedomosti küsimusele, kas ei oleks aeg anda kohtutäituritele riigiteenistujate staatus tagasi.

Riigikogu õiguskomisjoni aseesimees Kalle Laanet sõnas, et enne süsteemi muutmist tuleb põhjalikult analüüsida, kas saab kujunenud olukorda parandada ja kuidas oleks võimalik suurendada efektiivsust, tagades tõhusa kontrolli seaduses sätestatud kohustuste täitmise üle.

Hetkel kuum