Pankrotihaldur: kohtutäitureid peaks paremini kontrollima

Silvia Kruusmaa 30. oktoober 2011, 11:20

Pankrotihaldur Igor Sumarok leiab, et kohtutäiturid võiksid olla osa kohtusüsteemist, olles paremini riigi poolt kontrollitavad.

"Hetkel võivad nende isiklikud probleemid põhjustada rikkumisi. Olemasolev süsteem ei täida talle pandud ülesandeid. See oli huvitav eksperimendina, kuid täna tuleb seda muuta," vastas Sumarok Delovõje Vedomosti küsimusele, kas ei oleks aeg anda kohtutäituritele riigiteenistujate staatus tagasi.

Riigikogu õiguskomisjoni aseesimees Kalle Laanet sõnas, et enne süsteemi muutmist tuleb põhjalikult analüüsida, kas saab kujunenud olukorda parandada ja kuidas oleks võimalik suurendada efektiivsust, tagades tõhusa kontrolli seaduses sätestatud kohustuste täitmise üle.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2011, 11:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing