2. november 2011 kell 12:58

Aega pole kaotada

Saksamaa ja Prantsusmaa kutsuvad Kreeka valitsust üles korraldama plaanitud referendumi nii kiiresti kui võimalik. Ühtlasi peatati kaheksa miljardi eurose abilaenu ülekanne.

„Aeg mis on referendumini jäänud ei tohi ei Kreeka ega eurotsooni jaoks olla kaotatud aeg,“ ütles täna Berliinis valitsuse pressiesindaja Steffen Seifert. „Praegust rahvusvahelist olukorda arvestades ei saa me seda endale lubada. Ka Prantsuse euroopaminister Jean Leonetti kutsus Ateena valitsust korraldama rahvahääletust „nii kiiresti kui võimalik“.

Ootamatult üleskerkinud referendumiplaanide tõttu on praegu peatatud Kreekale juba kinnitatud järjekordse 8 miljardi eurose abilaenu ülekandmine. Kreeka on ilma abirahata maksevõimeline detsembri keskpaigani.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum