• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EAS meelitab Norra pensionieelikuid Eestisse puhkama

  Norras, Oslo ja Trondheimi piirkonnas algas tänasest neljanädalane kultuuriturismi kampaania, mille raames EAS kutsub Norra paljureisivaid pensionieelikuid Eestisse madalhooajal puhkust veetma. EAS rahastab kampaaniat Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

  Tänavu esimese üheksa kuuga majutati Eestis 25% rohkem norrakaid kui mullu sama ajaga, nende ööbimiste arv kasvas oli samal ajal mullusega võrreldes 17%, teatas EAS.
  „Vanemaealised norrakad on suured reisijad. Kui lapsed on suureks kasvatatud, algab aeg iseendale ning siis eelistatakse maailmas ringi vaadata. Suurema sissetulekuga ja avara silmaringiga norrakad oskavad Eesti ajaloo- ja kultuuripärandit hinnata ning tulevad meeleldi siinset maailmanurka avastama,“ kommenteeris EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. „Peamised märksõnad, mis norrakatele Eestiga seostuvad, on linnapuhkus Tallinnas, siinsed kultuuri- ja ostlemisvõimalused ning spaapuhkus.  Seda kõike nad oma puhkusel omavahel kombineerida armastavadki," tutvustas Mutso.
  Kampaania keskendub 50-65-aastastele haritud, maksujõulistele ja kultuurihuvilistele inimestele, kelle jaoks reisimine on nende elustiili lahutamatu osa.
  Eestit reklaamitakse Norras kui uut ja huvitavat sihtkohta Norra kuulsa maadeavastaja Roald Amundseni abil, rõhutades sellega asjaolu, et norrakad on olnud läbi aegade vägevad maadeavastajad.
  Kampaania ajal näidatakse kahe nädala jooksul välireklaame Oslo ja Trondheimi tänavatel ja bussidel.  Nelja nädala jooksul toimub ka laiaulatuslik kampaania Norra suuremates uudiste- ja turismiportaalides.  Samuti on kaasatud Facebooki keskkond.  Kõik eeltoodud kanalid suunavad potentsiaalsed turistid www.visitestonia.com’i. Igal kampaania toimumise nädalal loositakse välja üks tasuta reis kahele Eestisse. Lennupiletid kõikidele reisidele paneb välja Estonian Air, hotellimajutuse on välja pannud hotellid Telegraaf, Nordic Hotel Forum, Radisson Blu Olümpia, Tervise Paradiis Pärnus ning Antonius Tartus. Tallinna LV turismiosakond annab kõikidele võitjatele 24-tunnised Tallinn Card’id.  Lisaks panevad auhinnad välja veel Tallinna restoran Leib Resto & Aed, Tartu kohvikud Werner ja Vanemuine, AHHAA teaduskeskus Tartus ning Maarja-Magdaleena gild Pärnus. 
  Visitestonia.com veebis avatakse kampaania ajaks eraldi norrakeelne alamlehekülg, kus kuvatakse Eesti ettevõtjate 30 parimat hooajapakkumist vastavalt kampaania teemale.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.