Kreeka avalikustab maksupetturid

Katri Soe-Surén 14. november 2011, 15:29

Kreeka uus valitsus eesotsas Lukas Papademosega lubab avalikustada kõigi maksudest kõrvalehiilijate nimed.

Kõik kodanikud, kes võlgnevad riigile rohkem kui 150 000 eurot, peavad neljapäevaks, 24. novembriks end maksuametile üles andma ja korraldama võlgade tagasimaksmise, vahendab Die Welt. Ainult sellisel tingimusel ei avalikustata nende nimesid.

Kreeka rahandusministeeriumi andmetel on näiteks tervelt 40 inimest, kes võlgnevad riigile maksudena rohkem kui 100 miljonit eurot. Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos on ka varem ähvardanud nimed avalikustada, seni on aga kohalik press piirdunud vaid fotodega nimekirjades, kus maksupetturite perekonnanimed on maha tõmmatud.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2011, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing