• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Obama: Euroopa probleem on poliitilise tahte puudumine

  Ühendriikide president Barack Obama ütles oma kolmapäeval peetud kõnes, et on sügavalt mures eurotsooni võlakriisi pärast, süüdistades selles eelkõige poliitilise tahte puudumist lahenduste leidmisel, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

  Kuigi Obama tunnustas Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy ja Saksamaa kantsleri Angela Merkeli tegevust ning Kreeka ja Itaalia püüdeid moodustada ühtset valitsust, seisneb probleem Obama sõnul Euroopas tervikuna, täpsemalt keerulises poliitilises struktuuris ja ebapiisavas tahtes võlakriisist väljuda.
  Barack Obama meelest peaks kogu Euroopa üksteist hetkel toetama, tõstes Euroopa Liidu huvid üksikute riikide huvidest kõrgemale. "Kuni meil puudub kindel kava, mis saadaks turgudele signaali, et Euroopa seisab euro seljataga ja teeb selle nimel kõik, mis vaja, ei toimu ka turgudel rahunemist," ütles president.
  Kolmapäeval avaldas ka Hiina keskpank muret Euroopa pärast, kirjutades oma kvartaliaruandes, et Euroopa võlakriis on hetkel globaalse majanduse kõige suurem oht.
  Jaapani keskpanga juht Masaaki Shirakawa tõi aga välja, et mitmed märgid näitavad, et võlakriis on hakanud läbi erinevate kanalite, seal hulgas ka läbi  kaubanduse, kahjustama tärkava majandusega riike.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.