• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA superkomitee kukkus erimeelsuste tõttu läbi

  Septembris kokku kutsutud nn „superkomitee“, mis pidi välja töötama lahenduse võlakriisile, lõpetas oma töö tulemuseta.

  Kongressi nimekatest demokraatidest ja vabariiklastest koosnev nn „superkomitee“ ehk Joint Committee on Deficit Reduction pidi välja töötama plaani, mis võimaldanuks järgmise kümne aasta jooksul võimalikult valutult kärpida eelarvet 1,3 triljonit dollarit. Kolm kuud väldanud koostöö tuleb nüüd aga kuulutada läbikukkunuks, kuna demokraadid ja vabariiklased ei suutnud ületada parteidevahelisi erimeelsusi.
  Suurimaks komistuskiviks said maksukärped kõrgepalgalistele, mille omal ajal oli läbi surunud George W. Bush. Demokraadid eesotsas Obamaga soovisid need varasema plaani kohaselt tänavu lõpetada. Vabariiklased tahtsid neid aga jätkata, mis oleks järgmise kümne aasta jooksul suurendanud USA eelarveauku veel 3,7 triljoni dollari võrra.
  Demokraadid üritasid veel iga hinna eest ära hoida lühiajaliselt ellukutsutud konjunktuuritoetuste lõpetamist tööturul, kuna kardetakse, et USA libiseb nii peagi retsessiooni. Vabariiklased tahtsid seevastu vältida sõjaliste kulutuste kärpimist. Vabariiklased on vastu kõigile maksutõusudele, demokraadid jällegi ei soovi kärpida sotsiaaltoetusi. 
  Kui viimasel hetkel kompromisse ei leita, jõustuvad aastast 2013 mitmed automaatsed eelarvekärped mahus 1,2 triljonit dollarit. Kärbetest ei pääse siis ka sõjaline eelarve. Vaatlejad ennustavad, et sel nädalal pannakse paika veel üks tähtaeg ja võimalik, et venitatakse koguni tuleva aasta presidendi- ja kongressivalimisteni.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.