Konkurentsiaamet karistas Eesti Posti

Kadrin Karner 18. november 2011, 00:00

Turgu valitsev Eesti Post diskrimineeris kahes episoodis Itella Informationit, pakkudes talle teenuseid ebasoodsatel tingimustel.

2010. aasta septembris korraldas rahandusministeerium nn eurokalkulaatorite riigihanke ning Eesti Energia infosüsteemi vahetusest teavitamise riigihanke. Eesti Post pakkus neil hangetel Eesti Elektronposti ettevalmistatud saadetiste laialiveoks märkimisväärselt soodsamaid tingimusi kui Itella Informationile. Selle tulemusena ei olnud Itella Information neil hangetel enam konkurentsivõimeline.

Itellal jäi tulu saamata. Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste ütles, et Eesti Post ei kommenteeri konkurentsiameti otsust enne, kui on sellega tutvunud. Kallaste keeldus vastamast küsimusele, kas 36 000 eurot on Eesti Posti jaoks suur raha või mitte.

Itella Information ASi tegevdirektori Karl-Eric Schneideri sõnul pole ka nemad veel konkurentsiameti otsusega põhjalikult tutvunud. Tema jaoks on oluline see, et kõigile osalejatele kehtiks võrdsed tingimused, selles valguses võiks selline trahv ka olemata olla.

"Kindlasti jäi meil tulu saamata," ütles Schneider, kuid Itella Corporationi infoavalikustamise poliitika alusel ei saanud ta seda summat avaldada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 19:06
Otsi:

Ava täpsem otsing