"Madalakaliibrilisi sulisid on kogu aeg olnud"

Anne Oja 18. november 2011, 08:27

Madalakaliibrilisi sulisid on Eesti ärimaastikul kogu aeg olnud, ütles endine keskkriminaalpolitsei juht ja tänane riigikogu liige Andres Anvelt, kuid seda, et suurekaliibrilised sulid oleks Eesti äris teisel või kolmandal ringil, ta ei kinnitanud.

Suhtekorraldushai Meelis Kubitsa väidet, et sulid on Eesti ärimaastikul tagasi, kes teisel, kes kolmandal ringil, kommenteerib Andres Anvelt.

See on niivõrd subjektiivne ütlemine. Kui võtame 90ndate alguse ärimehed, pidi olema ise suli kui paluma allilmast abi, et läbi lüüa. Aga nende peale nüüd näpuga näidata, kes sellest ajast äris on, ei ole õige. Madalakaliibrilised sulid on aga kogu aeg äris olnud, käivad vahepeal vanglas, tulevad sealt tagasi ja ajavad äri edasi. Näiteks see jutt (Kubitsa väide – toim) läheb MMM-püramiidskeemiga täpselt kokku. Eesti inimesed on Mavrodi (suuremahulise kelmuse eest 4,5 aastaks vangi mõistetud Sergei Mavrodi – toim) skeemide tõttu varem miljardeid kaotanud. Ka on metsa väljapetjaid, kes tulevad jah, tagasi natuke teise näo ja nimega…, kuid päris nõus siiski olla ei saa, et sulid on äris tagasi ja rahvas ei mäleta neid. Kui ka ise ei mäleta, siis vähemalt ajakirjandus mäletab või kaevab selle välja. Iseasi on nende ühe kolmandikuga Eesti elanikest, kes elavad väljaspool kohaliku meedia inforuumi.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2011, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing