• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peatoimetajate TOPi võitis Hõbemägi

  Taasiseseisvunud Eestis staažikaim peatoimetaja on Priit Hõbemägi. Ta on kolme lehte juhtinud kokku 14 päeva enam kui Igor Rõtov ühte lehte.
  Hõbemägi on peatoimetaja olnud kokku neli korda: kaks korda Eesti Ekspressis, korra Eesti Päevalehes ning korra Õhtulehes. Seevastu Rõtov on olnud peatoimetaja ametis kõige kauem ühtejutti - ligi 15 aastat.
  Omanikud tahavad sõnakat juhti. Omanikud soovivad alati näha peatoimetajana isiksust, kelle sõna maksab ja kes suudaks debateerida näiteks poliitikutega, ütles ASi Äripäev peadirektor Igor Rõtov. "Ka avalikkus tahaks meediaväljaannete eesotsas näha sellist isiksust, kelle sõna maksab," rõhutas Rõtov. "Sellist isikut alati otsitakse, aga harva leitakse."
  Rõtovi sõnul on Eestis teinekord peatoimetajaks sattunud administraator. "Samas on olnud ka juhtumeid, et peatoimetajaks on olnud tugev isiksus, kes aga paraku ei suuda toime tulla administreerimisega," nentis ta ja lisas, et peatoimetajal on vaja mõlemat poolt.
  Rõtovit üllatas Anvar Samosti tulek Postimehesse, kuna omanikfirma Schibsted on andnud signaale, et tahetakse kulusid kokku hoida, nüüd aga on tekitatud uus tippjuhi koht juurde.
  Leito põhjendas verevahetust ajalehtede juhtkondades masu ja majandusraskustega. "Kes vastutab?" küsis Leito retooriliselt ja vihjas omanike võimalikule survele. "Ma ei tea ühtegi juhtumit, kus keegi oleks vabatahtlikult peatoimetaja toolilt lahkunud."
  Varumeeste pink pole kuigi pikk . ASi Eesti Meedia juhatuse esimees, ASi Postimees vastutav väljaandja Mart Kadastik ütles, et headest inimestest on alati puudus ja peatoimetaja valiku võimalused pole kunagi väga suured olnud. "Arvestades päevalehe stressirohkust ja töö väga keerulist iseloomu, on minu arvates ikka suhteliselt stabiilne peatoimetajate seltskond Eestis, näiteks Väino Koorberg on Õhtulehes olnud ametis hästi-hästi pikka aega," ütles Kadastik.
  Kui Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg peab sellel kohal veel kolm ja pool aastat vastu, saab temast taasiseseisvunud aja staažikaim peatoimetaja. "Selle kohta tuleks küsida omanike käest," ei soovinud Koorberg spekuleerida, kui kaua ta peatoimetaja toolil istuda kavatseb.
  Muudatuste tuules. Kõige sagedamini on peatoimetaja vahetunud meediaärimees Hans H. Luige osalustega väljaannetes. ASi Ekspress Grupp president, Eesti Ekspressi vastutav väljaandja Luik põhjendas seda uuendusmeelsusega. "11.11.11 oli Ekspress Grupi uue tahvelarvutite platvormi sünnipäev," ütles Luik. "Kolleegid teistest meediafirmadest on sinna alles jõudmas, sellest ka ümberkorraldused juhtimises."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Raadiohommikus: kui palju kallinevad kinnisvara, kütus ja autod?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.