Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peatoimetajate TOPi võitis Hõbemägi

  Taasiseseisvunud Eestis staažikaim peatoimetaja on Priit Hõbemägi. Ta on kolme lehte juhtinud kokku 14 päeva enam kui Igor Rõtov ühte lehte.
  Hõbemägi on peatoimetaja olnud kokku neli korda: kaks korda Eesti Ekspressis, korra Eesti Päevalehes ning korra Õhtulehes. Seevastu Rõtov on olnud peatoimetaja ametis kõige kauem ühtejutti - ligi 15 aastat.
  Omanikud tahavad sõnakat juhti. Omanikud soovivad alati näha peatoimetajana isiksust, kelle sõna maksab ja kes suudaks debateerida näiteks poliitikutega, ütles ASi Äripäev peadirektor Igor Rõtov. "Ka avalikkus tahaks meediaväljaannete eesotsas näha sellist isiksust, kelle sõna maksab," rõhutas Rõtov. "Sellist isikut alati otsitakse, aga harva leitakse."
  Rõtovi sõnul on Eestis teinekord peatoimetajaks sattunud administraator. "Samas on olnud ka juhtumeid, et peatoimetajaks on olnud tugev isiksus, kes aga paraku ei suuda toime tulla administreerimisega," nentis ta ja lisas, et peatoimetajal on vaja mõlemat poolt.
  Rõtovit üllatas Anvar Samosti tulek Postimehesse, kuna omanikfirma Schibsted on andnud signaale, et tahetakse kulusid kokku hoida, nüüd aga on tekitatud uus tippjuhi koht juurde.
  Leito põhjendas verevahetust ajalehtede juhtkondades masu ja majandusraskustega. "Kes vastutab?" küsis Leito retooriliselt ja vihjas omanike võimalikule survele. "Ma ei tea ühtegi juhtumit, kus keegi oleks vabatahtlikult peatoimetaja toolilt lahkunud."
  Varumeeste pink pole kuigi pikk . ASi Eesti Meedia juhatuse esimees, ASi Postimees vastutav väljaandja Mart Kadastik ütles, et headest inimestest on alati puudus ja peatoimetaja valiku võimalused pole kunagi väga suured olnud. "Arvestades päevalehe stressirohkust ja töö väga keerulist iseloomu, on minu arvates ikka suhteliselt stabiilne peatoimetajate seltskond Eestis, näiteks Väino Koorberg on Õhtulehes olnud ametis hästi-hästi pikka aega," ütles Kadastik.
  Kui Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg peab sellel kohal veel kolm ja pool aastat vastu, saab temast taasiseseisvunud aja staažikaim peatoimetaja. "Selle kohta tuleks küsida omanike käest," ei soovinud Koorberg spekuleerida, kui kaua ta peatoimetaja toolil istuda kavatseb.
  Muudatuste tuules. Kõige sagedamini on peatoimetaja vahetunud meediaärimees Hans H. Luige osalustega väljaannetes. ASi Ekspress Grupp president, Eesti Ekspressi vastutav väljaandja Luik põhjendas seda uuendusmeelsusega. "11.11.11 oli Ekspress Grupi uue tahvelarvutite platvormi sünnipäev," ütles Luik. "Kolleegid teistest meediafirmadest on sinna alles jõudmas, sellest ka ümberkorraldused juhtimises."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Karl-Eduard Salumäe: kasutatud autode turg on nagu mingi kentaur
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
November oli Balti börsidel üldine tõusukuu
Novembris tõusis Balti koondindeks Baltic Benchmark 6,24%; tõusid ka kõik kolm Balti börsi.
Novembris tõusis Balti koondindeks Baltic Benchmark 6,24%; tõusid ka kõik kolm Balti börsi.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.

Olulisemad lood

Trükitööstuse analüüs: pakenditootjad kriisidest puutumata, teised otsivad uusi võimalusi
Trükikodade müügitulu taastus mullu küll osaliselt koroonakriisist, kuid jäi siiski aastate 2017–2018 tasemele. Pakenditootjate müügitulu kasvab seevastu pidevalt ega ole kriisidest seni suuremalt pihta saanud, kirjutas ülevaates Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu arendusnõunik Kati Rostfeldt.
Trükikodade müügitulu taastus mullu küll osaliselt koroonakriisist, kuid jäi siiski aastate 2017–2018 tasemele. Pakenditootjate müügitulu kasvab seevastu pidevalt ega ole kriisidest seni suuremalt pihta saanud, kirjutas ülevaates Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu arendusnõunik Kati Rostfeldt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.