21. november 2011 kell 15:05

EKP ostis 8 miljardi eest võlakirju

Euroopa Keskpank toetas võlakirjaturgu eelmisel nädalal ligi 8 miljardi euroga, vahendab Associated Press.

Euroopa Keskpanga võlakirjaostude eesmärk on takistada Itaalia ja teiste hädasolevate eurotsooni riikide laenukulusid lakke tõusmast, et ei läheks nii, nagu juhtus Kreekaga, mis kaotas lõpuks võimaluse finantsturgudelt laenu saada.

Vaatamata sellele, et Itaalia ja Hispaania võlakirjade tulusused on tugevalt tõusnud, on EKP vastu suuremahulise võlakirja-ostukampaania alustamisele, mida mitmed poliitikud ja analüütikud lahendusena välja pakkunud on.

Siiski on tugiostude maht suurenenud. Kui eelmisel nädalal osteti võlakirju 7,99 miljardi euro eest, oli üle-eelmise nädala ostusumma vaid 4,48 miljardit.

EKP ei avalikusta, milliste riikide võlakirju institutsioon ostnud on.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum