Euroopa Keskpank tuli võlakirjaturule appi

Raivo Sormunen 16. november 2011, 13:00

Euroopa võlakirjaturgudel on täna keskpäeval pinged veidi jahtunud, kuna Itaalia pikaajaliste võlakirjade intressimäär on taas alla 7% taseme ning asjasse pühendatud allikate väitel teeb Euroopa Keskpank võlakirjaturul tugioste.

Eile üle 7% küündinud Itaalia kümne aasta pikkuste võlakirjade intressimäär on täna vajunud 6,85 protsendini, märgib uudisteagentuur Reuters.

Maaklerite sõnul on võlakirjade hinnatõusu taga Euroopa Keskpank. „Nad ostavad tugevalt Itaalia ja Hispaania kahe kuni kümne aasta pikkuseid võlakirju,“ märkis üks võlaturul kaupleja.

„Paistab, et nad (Euroopa Keskapank - toimet.) ei soovi kasutada vajalikus kogus laskemoona, et see (võlakirjade hinnalangus - toimet.) praegusel hetkel peatada,“ märkis samas teine anonüümsust palunud võlakirjakaupleja.

Hommikul 1,343 dollarini langenud euro kauples keskpäeval taas pealpool 1,35 eurot.

Võlakirjakriisi ja maksejõuetuse võimalik edasikandumine Kreekast Itaaliasse, Hispaaniasse või koguni Prantsusmaale ja Belgiasse on olnud turgudel viimaste päevade märksõnad ning investorid jälgivad pingsalt erinevate riikide võlakirjaintresside liikumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2011, 13:00
Otsi:

Ava täpsem otsing