• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Grouponi aktsia langes allapoole IPO-hinda

  Päevapakkumiste vahendaja Grouponi aktsia langes kolmapäeval rohkem kui 14%, viies hinna allapoole aktsiate esmaemissioonil seatud müügihinda, kirjutab uudisteportaal Reuters.

  Grouponi aktsiad kukkusid kolmapäeva ennelõunal Nasdaqil 14,8% ehk tasemele 17,11 dollarit. Selle nädala jooksul on ettevõtte aktsia sööstnud ligi kolmandiku võrra allapoole.
  Groupon tuli börsile novembri alguses. Esmaemissioonil õnnestus firmal 20-dollarilise aktsiahinna kontekstis koguda üle 700 miljoni dollari, mis tegi sellest suurima internetifirma IPO pärast 2004. aastat, mil Google müüs oma aktsiaid kokku 1,7 miljardi eest.
  Paari päeva jooksul pärast börsile tulekut kerkis Grouponi aktsia ligi 40%, jõudes 28 dollarile, kuid pärast seda on hinda iseloomustanud pigem langustrend. Lisaks kahtluse alla seatud ärimudeli jätkusuutlikkusele, mis seisneb erinevate firmade sooduspakkumiste vahendamises ja nende pealt saadud tulude jagamises vastavate firmadega, ohustab Grouponit ka päevapakkumiste turul kasvav konkurents.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.