23. november 2011 kell 16:19

Grouponi aktsia langes allapoole IPO-hinda

Päevapakkumiste vahendaja Grouponi aktsia langes kolmapäeval rohkem kui 14%, viies hinna allapoole aktsiate esmaemissioonil seatud müügihinda, kirjutab uudisteportaal Reuters.

Grouponi aktsiad kukkusid kolmapäeva ennelõunal Nasdaqil 14,8% ehk tasemele 17,11 dollarit. Selle nädala jooksul on ettevõtte aktsia sööstnud ligi kolmandiku võrra allapoole.

Groupon tuli börsile novembri alguses. Esmaemissioonil õnnestus firmal 20-dollarilise aktsiahinna kontekstis koguda üle 700 miljoni dollari, mis tegi sellest suurima internetifirma IPO pärast 2004. aastat, mil Google müüs oma aktsiaid kokku 1,7 miljardi eest.

Paari päeva jooksul pärast börsile tulekut kerkis Grouponi aktsia ligi 40%, jõudes 28 dollarile, kuid pärast seda on hinda iseloomustanud pigem langustrend. Lisaks kahtluse alla seatud ärimudeli jätkusuutlikkusele, mis seisneb erinevate firmade sooduspakkumiste vahendamises ja nende pealt saadud tulude jagamises vastavate firmadega, ohustab Grouponit ka päevapakkumiste turul kasvav konkurents.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum