• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Groupon jahib jõuluoste

  Interneti kupongifirma Groupon plaanib sel aastal haarata palju suurema osa tarbijate kulutustest pühadekinkidele kui varasemalt, pakkudes spetsiaalseid jõulusoodustusi 41 USA ja Kanada suurlinnas, kirjutab Reuters.

  Kui eelmisel pühadehooajal keskendus Groupon pigem väikese väärtusega kupongidele, siis nüüd on rõhk kallimatel tehingutel. Lisaks elektroonikale ja kodukaupadele on jõulupakkumiste hulgas ka ümbermaailmareis ning kokanduskursus ja grupiõhtusöök staarkoka Todd Englishiga.  Uuendusena on edasikingitavatele sooduskupongidele märgitud teenuse tavahind, mitte nende eest maksud summa. Jõuluhooajaga alustab Groupon 15. novembril.
  Grouponi ärimudeli jätkusuutlikkust, mis põhineb kohalike teenuste ja toodete müümisel soodushinnaga, jagades saadud tulud hiljem toote- ja teenusepakkujatega, on tihti kritiseeritud. Novembri alguses tuli ettevõte börsile, teenides aktsiate esmaemissiooniga ligi 700 miljonit dollarit. Analüütikute hinnangul võib edukas jõuluhooaeg Grouponi langevale aktsia hinnale tuge pakkuda.
  Esmaspäeval kell 11:33 idaranniku aja järgi oli Grouponi aktsia hind tasemel 23,85 dollarit, olles langenud 1,65%. Kuigi esimesel kahel kauplemispäeval kerkis firma aktsia hind IPO hinnast ligi 7 dollari võrra kõrgemale, iseloomustab praegust olukorda pigem langustrend.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.