Anne Oja • 23. november 2011 kell 12:56

IRL: Savisaar tambib meediasse veel 35 000 eurot

IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimehe Toivo Jürgensoni (IRL) sõnul suurenevad Tallinna linna meediakulud tuleval aastal 35 000 euro võrra, ehkki linnapea Edgar Savisaar väidab kulude püsimist praegusel tasemel.

Jürgenson teatas, et Tallinna linnavalitsuse esitatud eelarve projekt sisaldab ikka ja jälle samu probleeme, mis varemgi Savisaare valitsuse ajal. Neiks probleemideks on opositsiooni hinnangul suured kohustused, põhitegevuste alarahastamine ja ebaefektiivne linnamajanduse korraldus. „Linnaeelarvest on teedele ja tänavatele eraldatud jooksvateks investeeringuteks 8,2 miljonit eurot. See, et eelmise aastaga võrreldes on investeeringud tõusnud 1,3 miljonit eurot on marginaalne, näiteks 2006. aastal oli see summa 35 miljonit eurot,” ütles Jürgenson. „Eelarve maht aga on tõusnud selle ajaga 36%.“

„Omaette teema on linna laenukoormus, mis on planeeritud 57% eelarvest ehk 280 miljonit eurot, mis on ligilähedane maksimumile lubatust. Linna kohustus ainuüksi OÜ Raadiku Arendusele on ligi 108 miljonit eurot. Kui liita juurde ka Loopealse munitsipaalmajad ja koolid, mis on PPP-projektina teostatud, siis on linna kohustuste ulatus murettekitav,“ sõnas Jürgenson. „Lasteaedade tuleva aasta investeeringutest kaks kolmandikku teostatakse just PPP-ga, peale mida makstakse paar aastakümmet renti,” tõdes Jürgenson. „Ainuüksi Loopealse ja Raadiku elurajooni üürimaksed ulatuvad aastas ligi 10 miljoni euroni.”

„Samuti ei pea paika Savisaare väide, et meediakulud ei suurene. Eelarvest võib välja lugeda, et Pealinn ja Stolitsa saavad juurde 35 000 eurot,” väitis Jürgenson lisades, et kulutused meediale ja mitmesugustele sihtasutusele on väikesed lollused, mis summeeruvad üheks suureks linnaeelarvet hävitavaks kuluks.

Hetkel kuum