• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Borg on eurovõlakirjade suhtes skeptiline

  Rootsi rahandusminister Anders Borg ütles, et eurovõlakirjad ei lahendaks euro probleeme.

  „Ma olen väga skeptiline selliste ettepanekute osas,” ütles Borg eile Bloombergile antud intervjuus. „Nad vajavad karmimaid fiskaalseid reeglistikke, kuid seda eelkõige riiklikul tasandil. See ei saa olla midagi sellist, mis on kehtestatud Brüsselis.”
  Euroopa on hädas, et leida rahastamismudelit, mis austaks Saksamaa vastumeelsust ühisele laenamisele ning vastaks euroala lõunariikide rahavajadustele võlakirjade emiteerimise näol. Üks kompromiss võib tulla nn. stabiilsusvõlakirjade näol, mis Euroopa Komisjoni hinnangul tähendaks veel suuremat eelarvedistsipliini.
  Euroopa Komisjon on samuti teinud ettepaneku jälgida lähemalt Kreeka, Iirimaa ja Portugali eelarveid kui nad päästepakettidest väljuvad.
  „Põhiprobleem on kasvumudelite puudumine,” ütles Borg ning lisas, et Rootsi on valmis enda majandust toetama kui euroala kriis peaks süvenema. Rootsi eelarveülejääk tagab piisava puhvri, mis annab valitsusele tegevusulatuse, kahjustamata sealjuures eelarvepositsiooni.
  Rootsi on alates 2007. aastast kui finantskriis algas enda laenukoormat vähendanud ning jõudnud ülejääki. Möödunud aastal oli Rootsi majandus kiireima kasvuga Euroopa Liidus.
  Rootsi eelarve ülejääk see aasta on olnud 0,9% SKP-st ning võlakoorem on kahanenud 36,3%-ni SKP-st.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Pika ajalooga veofirma lõpetab tegevuse: pojal keelasin transpordiärisse mineku ära
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.