• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Söögikohad kui kullaaugud

  Erinevalt Eestist on üle suure lombi restoranisektor just see, mis on investoritele pakkunud vägagi rasvast tootlust.

  Investeerimissait Motley Fool avaldab värskes analüüsis, et restoranisektor (kui täpsustada, siis pigem kiirtoidusektor) on USAs olnud viimase kümnendi üks põhjuseta tunnustamata jäänud sektoritest. Kui enam kui 50 restoraniketti haldav National Restaurant News indeks on viimase dekaadi juures tõusnud 130 protsenti, siis turg tervikuna (S&P 500 indeksi alusel) kõigest 4 protsenti.
  Miks siis toitlustuskettidesse investeerida? Eelkõige seepärast, et inimesed vajavad alati toitu ning söögikohad on üks esimesi kohti ja võib-öelda ka meelelahutusi, kuhu palgapäevast üle jääv vaba raha suunatakse. Toidu järgi on üldiselt stabiilne nõudlus ning restoranide käivet ei suuda mõjutada ei tehnoloogia areng, innovatsioon ega ka geopoliitilised sündmused. Samuti ei ähvarda toitlustussektorit toodete ja teenuste sisseostmine.
  Restoranifirmade edust annab aimu maailma kõige tuntuim kiirtoidukett McDonald`s, mis on alates on 1965. aasta börsidebüüdist näidanud ligi 300 kordselt aktsiahinna tõusu (keskmiselt ca 15% aastas). Siia otsa lisanduvad veel dividendimaksed. Praegu oMcDonald`si dividenditootlus 3,0%. Äramärkimist väärib veel fakt, et üleüldise aktsia- ja võlakirjaturgude languse taustal tegi McDonald`si aktsia novembri alguses tipptasemeid, ületades esmakordselt ajaloos 95 dollari joone.
  Pikemalt loe suure potentsiaaliga kiirtoidufirmade aktsiatest tänasest Äripäeva paberlehest või osta päevapilet siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Balti börsid lõpetasid nädala tugeva käibe- ja tõusupäevaga
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.