Snorasel ei olnud Eestis arvelduskontosid, seetõttu ei saanud raha välja võtta

Romet Kreek 25. november 2011, 11:29

Nüüd on Leedus Snorase pankrot välja kuulutatud ja väljamakseid enam ka Leedus teha ei saa, vastas finantsinspektsioon Äripäeva järelepärimisele, miks Leedus saavad hoiustajad pangast piiratud summas raha välja võtta, nagu ka Snorase Läti tütarpangas Latvijas Krajbankas, kuid Eestis ei saa.

"Kuna arveldusteenust Snoras Eestis ei pakkunud ehk nõudmiseni hoiuseid Eesti filiaalis ei ole, vaid on ainult tähtahjalised hoiused, siis probleemistik on meil kindlasti teistlaadi kui praegu Lätis-Leedus. Tähtajalise hoiuse puhul on inimesed eeldatavasti arvestanud pikema hoiustamisperioodiga ning kõik hoiused on tagatud. Vastavalt seadusele makstakse rahalised vahendid välja 20 tööpäeva jooksul, nimetatud aega võib Leedu hoiuste tagamise fond seaduse kohaselt pikendada 10 tööpäeva võrra," teatas finantsinspektsioon.

Hoiuste hüvitamine on Leedu hoiuste tagamise fondi ülesanne. Finantsinspektsioon on pöördunud järelepärimisega Leetu, täpsustamaks Eesti hoiuste tagastamise ametlikku protseduuri. Informeerime avalikkust Leedust saabunud ametlikest sõnumitest esimesel võimalusel, teatas finantsinspektsioon. 

Snoras pangal olevat Eesti residentidest eraisikuid, kellele Leedu hoiuste tagamise skeem rakendub, vähem kui 300 ja juriidilisi isikuid mitte rohkem kui 5.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing