• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Snorasel ei olnud Eestis arvelduskontosid, seetõttu ei saanud raha välja võtta

  Nüüd on Leedus Snorase pankrot välja kuulutatud ja väljamakseid enam ka Leedus teha ei saa, vastas finantsinspektsioon Äripäeva järelepärimisele, miks Leedus saavad hoiustajad pangast piiratud summas raha välja võtta, nagu ka Snorase Läti tütarpangas Latvijas Krajbankas, kuid Eestis ei saa.

  "Kuna arveldusteenust Snoras Eestis ei pakkunud ehk nõudmiseni hoiuseid Eesti filiaalis ei ole, vaid on ainult tähtahjalised hoiused, siis probleemistik on meil kindlasti teistlaadi kui praegu Lätis-Leedus. Tähtajalise hoiuse puhul on inimesed eeldatavasti arvestanud pikema hoiustamisperioodiga ning kõik hoiused on tagatud. Vastavalt seadusele makstakse rahalised vahendid välja 20 tööpäeva jooksul, nimetatud aega võib Leedu hoiuste tagamise fond seaduse kohaselt pikendada 10 tööpäeva võrra," teatas finantsinspektsioon.
  Hoiuste hüvitamine on Leedu hoiuste tagamise fondi ülesanne. Finantsinspektsioon on pöördunud järelepärimisega Leetu, täpsustamaks Eesti hoiuste tagastamise ametlikku protseduuri. Informeerime avalikkust Leedust saabunud ametlikest sõnumitest esimesel võimalusel, teatas finantsinspektsioon. 
  Snoras pangal olevat Eesti residentidest eraisikuid, kellele Leedu hoiuste tagamise skeem rakendub, vähem kui 300 ja juriidilisi isikuid mitte rohkem kui 5.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.