• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vara oodatust poole vähem

  Leedu valitsus loobus rahamuredes ja riigistatud kommertspanga Snorase päästmisest ja taotleb viimase pankrotti.

  Selline otsus võeti vastu peale seda, kui Leedu keskpank sai Snorase ajutise halduri käest aruande panga finantsseisu kohta.
  Aruandest ilmnes, et loodetud 8 miljardi liti asemel oli pangal tegelikke varasid vaid 4,6 miljardit litti. Puudujääk tuli hapudest laenudest. Snoras pangal pidid olema raha ka fondides ja välispankade kontodel, kuid tegelikult panga raha neis ei hoitud.
  Täna andis keskpank sisse Snorase pankrotitaotluse. Kohtul on aega 15 päeva, et teatada oma otsusest. Esmajärjekorras saaksid pankroti korral raha tagasi töötajad ja viimasena väikeaktsionärid.
  Tähtsuselt teised pankrotivara tagasisaajad on kindlustatud hoiustajad, kelle raha on pangas 4,1 miljardi liti väärtuses. Kindlustatud hoiustelt  tuleb tagastada raha kuni 100 000 euro väärtuses iga hoiustaja kohta 30 päeva jooksul.
  Leedu majandusministeeriumi hinnangul võib panga tõttu raskustesse sattuda 30 ettevõtet, kellele valmistab panga lagunemine tõsiseid likviidsusprobleeme.
  Snorase panga enamusaktsiad kuuluvad venelasest Vladimir Antonovile ja leedukast Raimondas Baranauskasele. Mehed peeti möödunud nädalal kinni ja vabastati 16. detsembrini kautsjoni vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.