Raju räsib Skandinaaviat

Anu Jõgi 28. november 2011, 10:30

Skandinaavias möllav torm on võtnud tuhandetelt inimestelt elektri, Soomes on üks inimene hukkunud, Norras on kaks inimest hukkunud ja kaks kadunud, kirjutab Yle Uutiset.

Kõige suuremat laastamistööd tegigi torm Norras. Kaks filmivõtetel osalenud meest on kadunud pärast seda, kui nende paat sattus hiigellainete küüsi Norra lõunaosas. Kolmas paadis olnu jõudis kaldale. Norra raadio teatel ulatus lainete kõrgus 12 meetrini. Üks eakas mees hukkus vette sattudes ja üks mees jäi kukkuva puu alla.

Rootsis inimohvreid polnud, aga tipphetkel oli elektrita üle 80 000 majapidamise.
Tuul on laastanud ka hooneid, nii lõhkus tuul Göteborgis osa ostukeskuse välisfassaadist.

Lõuna-Rootsis on rongiliiklus suuremalt jaolt seiskunud ja mõnel teel on liiklemine raskendatud teele langenud puude ja neid katva tulvavee tõttu. Õhtul peatati autoliiklus Rootsi ja Taani vahelisel sillal, aga öösel lasti autod seal jälle liikuma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 10:31
Otsi:

Ava täpsem otsing