• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hakkamasaamise võti on eksporditurg ja tootearendus

  Eile vastas Äripäeva ja Tööstusuudiste küsimustele ASi Rakvere Lihakombinaat juhatuse esimees Anne Mere.
  Millist mõju avaldas masu ja mida olete ette võtnud, et säilitada või tõsta ettevõtte kasumlikkust ja konkurentsivõimet lihatööstuse sektoris? Masuaastad 2009-2010 tõid kaasa teatavaid muutusi lihatarbimises - vähenes kogutarbimine ning suurenes odavama hinnaklassi toodete osakaal. Tarbijad muutusid oma ostudes oluliselt ratsionaalsemaks võrreldes majandusbuumi ajaga. Kahtlemata esitasid need muutused väljakutse kõigile lihatööstustele. Minu hinnangul suutsime Rakvere LKs uute oludega edukalt kohaneda. Kärpisime kulutusi, keskendusime põhitegevusele ning suunasime tootearenduse ja müügifookuse nõudlusele vastavalt. Ja eks jätkame samade suundadega.
  Mis on praegu teie ettevõtte jaoks kõige olulisem, et püsida suurima ning edukama lihastööstusettevõttena Eestis? Edu tagavad maitsvad tooted ning efektiivne ettevõttesisene töökorraldus. Seda kõike saab saavutada ainultkoos pühendunud professionaalsete töötajatega.
  Millistele eksporditurgudele panustab Rakvere lihatööstus kõige rohkem ning milliseid võimalusi näete ekspordi kasvatamisel? Rakvere LK suurimad eksporditurud on Läti ja Leedu, kus tegutsevad meie tütarettevõtted. Kõige suuremat kasvupotensiaali näeme Leedu turul. Praegu ei ole me Baltimaade suurimal turul liidrite hulgas, aga tahame sinna jõuda. Mis puudutab eksporti väljapoole Balti riike, siis ootame müügi kasvu Venemaalt ja Hiinast. Ekspordi kasvatamise märksõnad on sihtturule sobivad tooted ning järjekindel töö edasimüüjate ja klientidega.
  Kuidas on Rakveres korraldatud tootearendus - kust saate ideid uuteks toodeteks ja kui tihti konkurendid teie tooteid matkivad? Tootearendus on juba aastaid Rakvere üks prioriteete olnud. Uued maitsed, tooteideed ja pakendilahendused tulevad nii partnerfirmadelt, messidel käies kui ka reisides. Püüame infoleket mõistlikkuse piire vältida, aga kindlat garantiid pole. Viimased aastad on näidanud, et konkurendid kopeerivad kiiresti edukaid maitseid ja pakendilahendusi, mis me turule toome. Arvestada saab ehk kuuekuulise edumaaga, aga siis hakkad tasapisi märkama konkurentide analoogseid mustika, kirsi, metsamarja maitseid. Ühest küljest võiks seda võtta isegi komplimendina Rakvere tootearendusele, kes kenasti suunda näitab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.