• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lihavainen: müüme rohkem kui varem

  Prisma on müünud viimasel ajal rohkem kui kunagi varem ning marketite kasvunumbrid on tegevjuhi Janne Lihavaineni sõnul selgelt suuremad kui turu üldine kasv.

  “Meie müüme rohkem kui kunagi varem. Kasvunumbrid on selgelt suuremad, kui on turu üldine kasv. See puudutab ka vanu Prismasid, kasvu pole vaid uued teinud,” kommenteeris Lihavainen küsimust, kas turg on hakanud vähehaaval kosuma ja tarbijad on poodides tagasi.
  “Ma arvan, et see on Prismade vana tuttav sõnum – peab olema terviklik soodne ostukorv. Samuti hinnagarantii, millele meie oleme saanud head tagasisidet. Üksikute toodete asemel keskendume me põhiostukorvile, mis on soodsam. Tundub, et lõpuks see töötab, ka numbrid kinnitavad seda,” märkis Lihavainen ja lisas, et alates kevadest on olnud nende ketis kasv. “Kas väike või suur kasv? Mis on suur kasv? Meie oleme igatahes rahul,” naeris kaubakeskuste juht.
  Samuti tõdes Lihavainen, et oma suured mõjutused turule on toonud ka hinnatõus. “Hind on meie jaoks asi number üks ja me oleme sellega olnud oluliselt ettevaatlikumad ja pööranud hindadele kogu aeg tähelepanu. Hinnatõus on meil olnud aeglasem, kliendid on seda märganud ja see on toonud kiirema arengu kui turul keskmiselt,” rääkis Lihavainen, kelle sõnul tuleb ka detsember neil edukam kui möödunud aastal. “Detsember on Prismadele alati kõige edukam kuu olnud. Meie turuosa on ajaloos olnud kõige kõrgem alati detsembris ja on seda ka sel aastal,” lisas ta.
  Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2011. aasta oktoobris eelmise aasta oktoobriga võrreldes püsivhindades 5%. Kaupade jaemüügi kasvu mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük suurenes 2010. aasta oktoobriga võrreldes 8%.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Riigikontroll: Rail Baltic on ajast maas, kulud suurenevad
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.