Tarbijakaitseamet hoiatab kiirlaenuandja BongaBonga eest

Silvia Kruusmaa 02. detsember 2011, 13:25

Tavapärase reklaamijärelevalve käigus Facebookis avastas tarbijakaitseamet reklaamiseadusega vastuolus oleva finantsteenuse reklaami, milles kiirlaenu andja BB Finance OÜ (BongaBonga) jättis avaldamata andmed krediidikulukuse keskmise määra osas ning puudus ka üleskutse tutvuda lepingu tingimustega ja konsulteerida asjatundjaga.

Samuti tuvastas tarbijakaitseamet menetlust algatades, et BongaBonga juhatuse liikmete volitused on äriregistriandmete kohaselt lõppenud juba 25.10.2010. 

Tarbijakaitseamet juhib tarbijate tähelepanu, et BongaBongal puudub 02.12.2011 seisuga äriregistri teabesüsteemi andmetel juhatus, kes vastutab ettevõtte tegevuse sh krediidilepingute sõlmimise, reklaamikampaaniate jm tegevuse eest.

Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste selgitas: "Ettevõte, kes ei ole võimeline täitma lihtsamaidki äriõigusest tulenevaid, sh finantsreklaamile kehtestatud elementaarseid nõudeid, ei saa olla usaldusväärne partner oma klientidele.“

Tarbijakaitseamet hoiatab, et sõlmides laenulepingut ettevõttega, kellel puudub potentsiaalselt vastutav isik või isikud, võtavad tarbija endale põhjendamatult suure riski ja hilisemate probleemide lahendamine võib osutuda kordades keerulisemaks ja kulukamaks.  

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. December 2011, 13:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing