2. detsember 2011 kell 14:12

Töötus USA-s langes 0,4%

Töötuse määr langes novembris USA-s 8,6% tasemele, mis on 0,4% vähem kui oktoobris, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Väljaspool põllumajandussektorit loodud töökohtade arv kasvas oktoobris 120 000 võrra. Lisaks korrigeeriti ülespoole ka septembri ja oktoobri näitajaid, nii et kokkuvõtvalt loodi mõlemas kuus 72 000 töökohta enam, kui algselt raporteeriti.

Ühelt poolt oli tööpuuduse langus 8,6 protsendile tingitud sellest, et hulk inimesi ei kvalifitseeru enam tööjõukategooriasse. Samas näitab Ühendriikide majapidamiste uuring, et suurem osa tööpuuduse langusest tuli siiski tänu lisandunud ametikohtadele.

„Tõeliselt hea uudis on see, et hõivatust on juba nelja kuu vältel iseloomustanud kindel kasvav trend,” ütles majandusteadlane Pierre Ellis, lisades, et see võib olla märgiks Ühendriikide majanduse stabiliseerumisest.

Föderaalreserv sellist töötuse langust novembris ei oodanud. Praegusele tasemele pidi töötuse määr keskpanga prognooside kohaselt jõudma alles järgmise aasta teises pooles.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum