• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Töötus USA-s langes 0,4%

  Töötuse määr langes novembris USA-s 8,6% tasemele, mis on 0,4% vähem kui oktoobris, vahendab uudisteagentuur Reuters.

  Väljaspool põllumajandussektorit loodud töökohtade arv kasvas oktoobris 120 000 võrra. Lisaks korrigeeriti ülespoole ka septembri ja oktoobri näitajaid, nii et kokkuvõtvalt loodi mõlemas kuus 72 000 töökohta enam, kui algselt raporteeriti.
  Ühelt poolt oli tööpuuduse langus 8,6 protsendile tingitud sellest, et hulk inimesi ei kvalifitseeru enam tööjõukategooriasse. Samas näitab Ühendriikide majapidamiste uuring, et suurem osa tööpuuduse langusest tuli siiski tänu lisandunud ametikohtadele.
  „Tõeliselt hea uudis on see, et hõivatust on juba nelja kuu vältel iseloomustanud kindel kasvav trend,” ütles majandusteadlane Pierre Ellis, lisades, et see võib olla märgiks Ühendriikide majanduse stabiliseerumisest.
  Föderaalreserv sellist töötuse langust novembris ei oodanud. Praegusele tasemele pidi töötuse määr keskpanga prognooside kohaselt jõudma alles järgmise aasta teises pooles.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.