• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro püsimisest võidab ettevõtlus

  Kõigepealt ütlen, et ei tohi mitte ühegi asja kohta öelda, et see ei ole võimalik.

  Kõik on võimalik. Kui me nüüd mõtleme ühest huvirühmast – see on ettevõtlus ja rahvusvaheline ettevõtlus –, see, mille peal üldse üks ühiskond toimib. See, kust tulevad töökohad ja kust tuleb ka maksutulu ja kõigepealt see esimene loodud väärtus. Kujutage nüüd ette, et näiteks Prantsusmaal on suur kontsern Saint-Cobain, mille ettevõte on veel Elvas, ja selle Saint-Cobaini juhtkonnale öeldakse, et homsest päevast peale hakkate uuesti arveldama 17 Euroopa valuutas. Te hakkate uuesti kaitsema vahetuskursi riski vastu, hakkate pidama raamatupidamist 17 rahas, hakkate 17 rahas uuesti auditeerima jne.Kogu euro tegemise majanduslik pool oli, et tuleb vähendada tehingukulusid, ja nüüd tähendaks see, et minnakse tagasi, suurendatakse tehingukulusid.Juhtub see, et väga palju suuri Euroopa ja maailma kontserne, kes Euroopas tegutsevad, mõtlevad ümber, kui palju nad panustavad Euroopasse ja kui palju Aasiasse, Ladina-Ameerikasse, Põhja-Ameerikasse ja juba ka Aafrikasse. See on tegelikult see probleem, et Euroopa on siin üks teiste kõrval, ja firmadel on valida, kus nad tegutsevad.Samal ajal peaks praegu Euroopa tugevus olema see, et meil on kaupade, teenuste, inimeste vaba liikumine. Rahvusvaluuta taasloomine oleks üks uus takistus sellel vaba liikumisel. Nii et ma kardan, et siin on kõige suurem vastuseis hoopis erasektori poolelt. toimetatud eilsest esinemisest riigikogus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.