Instituut soovitab teha suurem panus EASile

19. detsember 2011, 09:41

Eesti Välispoliitika Instituudi analüüs soovitab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS)  välismajandussuhete arendamise enda õlule võtta, kuid Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson leiab, et kaks organisatsiooni peaksid omavahel lihtsalt rohkem koostööd tegema.

Eesti Välispoliitika Instituudi värskes uuringus, Eesti välisesinduste võrgustiku olevik ja tulevik, märgitakse, et ettevõtlussuhete arendamine oleks mõistlik jätta Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) pädevusse, ning EAS saaks välisministeeriumilt tuge vastavalt vajadusele.

"Välisministeeriumi diplomaadid ja kogu nende personal on rotatsioonipersonal. Nendes ringkondades on päris populaarne näide, et ei ole võimatu, kui mingis riigis saab kommertsesindajaks või majandusdiplomaadiks endine tšellomängija. See on probleem," kommenteeris välispoliitika instituudi analüütik ning uuringu üks autor Ahto Lobjakas.

 Loe lähemalt 14. detsembri Äripäeva rubriigikülgedelt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. December 2011, 09:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing