Katre Pilvinski • 19. detsember 2011 kell 6:41

Instituut soovitab teha suurem panus EASile

Eesti Välispoliitika Instituudi analüüs soovitab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS)  välismajandussuhete arendamise enda õlule võtta, kuid Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson leiab, et kaks organisatsiooni peaksid omavahel lihtsalt rohkem koostööd tegema.

Eesti Välispoliitika Instituudi värskes uuringus, Eesti välisesinduste võrgustiku olevik ja tulevik, märgitakse, et ettevõtlussuhete arendamine oleks mõistlik jätta Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) pädevusse, ning EAS saaks välisministeeriumilt tuge vastavalt vajadusele.

"Välisministeeriumi diplomaadid ja kogu nende personal on rotatsioonipersonal. Nendes ringkondades on päris populaarne näide, et ei ole võimatu, kui mingis riigis saab kommertsesindajaks või majandusdiplomaadiks endine tšellomängija. See on probleem," kommenteeris välispoliitika instituudi analüütik ning uuringu üks autor Ahto Lobjakas.

 Loe lähemalt 14. detsembri Äripäeva rubriigikülgedelt.

Hetkel kuum