21. detsember 2011 kell 9:11

AMF: Ainult ime võib päästa Prantsusmaa AAA

Prantsusmaa kaotab kohaliku börsijärelevalveameti (AMF) hinnangul peagi oma tippreitingu.

„Ainult ime võib sellest veel päästa, aga ma usun, et see juhtub,“ ütles AMFi juht Jean-Pierre Jouyet. Tema sõnul on kahetsusväärne, et riik aktsepteerib saatusele alistunult ja resignatsiooniga tippreitingu kaotust. Jouyet hoiatas kaugeleulatuvate majanduslike tagajärgede eest, mis tulenevad tippreitingu langetamisest.

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ütles hiljuti, et tippreitingu langetamisega tullakse toime. Reiting on saanud üheks põhiteemaks kevadel toimuvatel presidendivalimistel, kus Sarkozy pearivaaliks on sotsialist Francois Hollande. 

Peaks langema Prantsusmaa reiting, langetab see ka euro stabiilsusfondi EFSF reitingut, on öelnud reitinguagentuur Fitch. Fitch langetas eelmise nädala reedel Prantsusmaa väljavaate negatiivseks. Sama kaalub ka Moody’s, Standard&Poor’s on teatanud, et kaalub nii Prantsusmaa kui veel 14 euroala riigi reitingu langetamist.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum