Väätsa omanik muutis ettevõtte struktuuri

Hannes Sarv 28. detsember 2011, 13:24

Väätsa Agro omaniku, Kesk-Ameerika riskikapitalifirma Arco Capital Corporationi osalus Eesti tütarfirmas Hanseatic Capital liikus advokaadibüroo arvele.

“Emafirma iseenesest pandi kinni – üks juriidiline isik võeti vahelt ära. Osalus on teise firma oma, mis kuulub samasse gruppi,” selgitas Veering. Tema sõnul ei olnud neil Eestis kõige mugavam väärtpaberikontot avada ja seetõttu hoitakse osalust advokaadibüroo kontol. “See on ajutine lahendus,” lisas Veering.

Hanseatic Capitali ja Arco Corporationit teatakse Eestis eelkõige nende investeeringu tõttu peamiselt piimatootmisega tegelevasse ASi Väätsa Agro. Ettevõte sattus eelmise omaniku Alo Lillepea võetud suure laenu tõttu kriisi ajal raskustesse ja 2009. aastal algatati Väätsa Agro saneerimismenetlus. Peamine võlausaldaja Swedbank oli aga selle vastu, kuna pidas seda enda kui suurima võlausaldaja suhtes ülekohtuseks.

Tänavu mais saavutas Swedbank riigikohtus Väätsa Agro saneerimiskava tühistamise, kuid Väätsa esitas kohe uue kava. Pank oli ka selle vastu samal põhjusel ega nõustunud enda nõude vähendamisega enam kui poole võrra.

Pärnu maakohus kinnitas küll novembris uue saneerimiskava, kuid Swedbank kaebas otsuse edasi ja küsimust hakatakse arutama kõrgemas kohtuastmes.

Panga seisukoht on olnud see, et parim lahendus Väätsa Agrole pole mitte saneerimine, vaid pankrotimenetlus. Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles septembris, et pank saaks saneerimist toetada vaid siis, kui kava tehakse võlausaldajate huve arvestavalt. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. December 2011, 10:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing