11. märts 2012 kell 7:08

IMF lisab Kreeka paketile 28 miljardit

Rahvusvaheline Valuutafond IMF võib anda Kreekale laenu mahus 28 miljardit eurot. Laenu tähtaeg on neli aastat ning see saab olema osa Kreeka teisest abipaketist.

IMFi juht Christine Lagarde peaks vastava ettepaneku tegema fondi direktorite nõukogule juba eeloleval nädalal. Lagarde’i sõnul on laenu maht ja tähtaeg märk sellest, et IMF soovib olla Kreekas aktiivne, kuigi probleeme on võimalik lahendada vaid pikaajalises perspektiivis.

Kreeka esimeses abipaketis osales IMF kolmandiku ulatuses, nüüd väljaöeldud 28 miljardit teise paketi raames on rohkem, kui oodatud.

Kreeka loodab muuhulgas aga ka veel Euroopa Investeerimispanga toetusele – plaan on välja kaubelda miljard eurot majanduse elavdamiseks.

Kreeka valib viimaste teadete kohaselt kõige varem 29. aprillil, aga võimalik ka, et alles mais uue parlamendi. Valimisi on korduvalt edasi lükatud põhjusel, et praegusele üleminekuvalitsusele on vaja rohkem aega läbirääkimisteks EL ja IMFiga ning reformide elluviimiseks.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum