Alyona Stadnik • 2. mai 2012 kell 10:22

Saksamaa tööpuudus pöördus kasvule 

Saksamaa tööpuudus tõusis aprillis esimest korda kuue kuu jooksul 19 000 võrra 2,87 miljonini, teatas Föderaalne tööturuamet.

„Majandus on kaotanud hoogu ning positiivne trend tööturul jääb puutumata,“ kommenteeris Föderaalse tööturuameti president Jürgen Weise Bloombergile.

Tootjad on silmitsi kulude kasvuga, kuna nafta hind on tõusnud. „Majanduslik ebakindlus on endiselt suur, isegi kui eurotsooni võlakriis on veidi lõdvestunud,“ kommenteeris Robert Bosch GmbH tegevjuht Franz Fehrenbach. Ettevõtte hinnangul on raske täita kasumi  eesmärki, mida pidurdavad kõrged tooraine kulud ning kulutused uutesse ärivaldkondadesse.

EKP president Mario Draghi ütles 25. aprillil, et kuna kulutuste kärpimine regioonis vähendas majandusaktiivsust, vajavad Euroopa riikide juhid eelarvedistsipliini tugevdavale fiskaalleppele lisaks ka „kasvupakti“.

Hetkel kuum