24. mai 2012 kell 3:16

Keskerakond leidis aastaid hiljem sularahaannetused

Keskerakond leidis tänavu veerand miljoni krooni eest annetusi, mille viisid erakonnale sularahas kaheksa annetajat 2010. aastal. Ühe annetaja sõnul on teda rahastamise teemal üle kuulanud Kaitsepolitsei, kirjutab tänane Äripäev.

Kaheksa inimese annetuse koguväärtus ulatub 252 000 krooni ehk enam kui 16 000 euroni ja olid kajastamata partei 2010. aasta aruandes. Keskerakond teatas sellest riigikogu erakondade rahastamise järelvalve komisjoni. Erakonna teatel olevat tegu arveametniku eksimusega.

"Tegelikult olid mainitud annetused registreeritud ja avaliku informatsioonina kättesaadavad juba 21.10.2010, mil esitasime Euroopa Parlamendi valimiste täiendava aruande. Seega ei ole Keskerakond neid annetusi varjanud," kirjutas Äripäeva päringu peale Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk.

Äripäev avastas, et sel teemal on huvi tundnud ka kapo."Mina ei vasta selle küsimusele, kuna mina olen käinud juba kaitsepolitseis ja andnud infot selle kohta," vastas erakonnale sularahas 40 000 krooni andnud Uno Vares Keskerakonna rahastamist puudutavate küsimuste peale. "Need küsimused on kõik [kaitsepolitsei poolt - toim] esitatud juba, selles on küsimus."

Aruandeid võrreldes leidis nii komisjon kui ka erakond veelgi segadusi.

Millised annetused olid aruannetes veel kajastamata ning kelle raha viisid annetajad erakonnale sularahas, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Laura Mallene, Rivo Sarapik

Hetkel kuum