Anne Oja • 26. juuni 2012 kell 16:07

Maksuamet peab lahtise õlle müüki toote pakendamiseks

Maksu- ja tolliamet jõudis järeldusele, et ei pea lahtise õlle müüki tootmiseks, vaid pakendamiseks.

OÜ Elav Õlu müügiskeemi ei saa siiski käsitleda alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse mõistes villimise ehk tootmisena, teatas amet oma kodulehel.

Üldjuhul kuulub toote ümbervillimine seaduse mõistes villimise alla ja see peaks toimuma aktsiisilaos, kuid OÜ Elav Õlu kirjeldatud olukorras ei ole see nõue põhjendatud. Maksu- ja tolliamet on seisukohal, et kirjeldatud olukorras on tegu pigem toote pakendamisega müügi hetkel ostjale üleandmise eesmärgil.

Amet lisas, et nende seisukoht tugineb ainult aktsiisiseaduse regulatsioonidele. Hinnangu, kas ja kuivõrd kirjeldatud tegevus on kooskõlas alkoholiseaduse nõuetega, saavad anda põllumajandusministeerium ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Hetkel kuum