Silvia Kruusmaa • 28. juuni 2012 kell 12:57

Miljardär tabati lennujaamas miljoni dollariga

70aastane Lõuna-Aafrika rikkuselt kolmas mees, kelle vara hinnatakse 3,1 miljardile dollarile, püüdis lennukipardale viia kohvriga miljoni dollari väärtuses sularaha, kirjutab Forbes.

Aafrika kontinendi suurimas jaeketis Shoprite aktsiaid omav Christo Wiese peab hakkama nüüd pidama kohtuvaidlust, et tagasi saada tollis konfiskeeritud sularaha. Wiese oli nimelt pakkinud raharullid kohvrisse ja proovis käsipagasisse pandud rahahunnikuga minna Inglismaal Luksemburgi lennule 2009. aastal. Kotis oli 674 920 naela ehk üle miljoni dollari.

Wiese selgitas, et raha pärines teemanditehingutest Lõuna-Aafrikas 1980-90ndatest aastatest. Ärimees oli raha hoidnud seni Ritzi hotelli hoiukapis tema kodumaal olevate valuuta piirangute tõttu, selgitasid Wiese advokaadid Suurbritannia tollile.

Suurbritannia võimud aga ei tahtnud seda versiooni uskuda. Kohtunik lasi raha arestida kuna on kahtlus, et tegu on kuritegelikul teel saadud rahaga, arvestades ebatraditsioonilist viisi, kuidas Wiese seda transportis.

Wiese on nüüd otsuse edasi kaevanud. Mehe advokaat peab rahahunniku  vedamist kokkusobivaks ärimehe suure rikkusega. "Wiese kaasas kantud rahasumma vastas tema vähem kui kahe nädala sissetulekule," kõlas advokaadi selgitus.

Hetkel kuum