28. juuni 2012 kell 15:59

Saksamaa tööpuudus tõuseb, euroala kindlus langeb

Saksamaa tööpuudus suurenes juunis oodatust rohkem ja eurotsooni majanduslikku aktiivsust ilmestav indikaator langes rohkem kui kahe ja poole aasta madalaimale tasemele, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Saksamaa tööpuudus suurenes juunis neljandat kuud sel aastal. Töötute arv suurenes 7000 inimese võrra, sessoonselt korrigeeritud 2,88 miljoni töötu peale. Analüütikud ennustasid töötute arvu suurenemist 3000 inimese võrra. Töötuse määr jäi 6,8% peale.

Christoph Weil, ökonomist Commerzbank AG’s, ütles, et Saksamaa teise kvartali tulemused näitavad majanduse kokkutõmbumist ja pole veel näha märke, et järgnevad kolm kuud võiksid paremad tulla.

Indikaator, mis ühendab ettevõtete ja tarbijate majanduslikud hinnangud ning ootused euroalal, kukkus tasemele 89,9. Mais oli selleks tasemeks 90,5. Viimati oli eurotsooni majanduslikku aktiivsust ilmestav indikaator nii madalal tasemel 2009. aasta oktoobris.

Analüütikud ennustasid eurotsooni kindlustunnet majanduse suhtes väljendavat indikaatorit suhteliselt täpselt, nimelt arvati, et näitajaks tuleb 89,6. “Ma kardan, et kindlustunne majanduse suhtes langeb tulevatel kuudel veelgi,” kommenteeris Gerd Hassel, ökonomist BHF Bank AG’s.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum