Katre Pilvinski • 9. juuli 2012 kell 9:47

Brüssel sekkub Libori skandaali

Brüssel sekkub Londoni pankadevahelise laenuintressi (Libor) manipuleerimisega seotud skandaali, viies ELi finantsregulatsioonis läbi kapitaalremondi.

ELi finantsteenuste järelevalve volinik Michel Barnier lubab ELi turul eeskirju reformida nii, et ei tekiks potentsiaalseid möödahiilimisvõimalusi ning kriminalkaristus hõlmab eelkõige näitajate nagu Libor ja Euribor võltsimist, vahendas Financial Times.

USA kongresman Barney Frank, kes on läbi teinud samasuguse finantsregulatsiooni kapitaalremondi, ütles, et Liboriga manipuleerimine enda huvides oli ennekuulmatu.

Finantsregulatsiooni kapitaalremont ELi tasandil võetakse üles Barnieri eestvedamisel, kelle personal vaatab üle, kas turuindeksid tuleks viia tulevikus regulaatorite järelevalve alla. “Ma pole kunagi uskunud iseregulatsiooni avalike hüvede nimel,” sõnas Barnier. ”Usun, et peame tagama selles protsessis suurema läbipaistvuse,” lisas ta.

Kui reeglite ülevaatamine võib kesta mitu kuud, siis Barnier esitab kahe nädala jooksul muudatused turu kuritarvitamise direktiivis ja regulatsioonis.

Ülemöödunud nädalal tekkis Suurbritannias pangandusskandaal seoses Londoni pankadevahelise laenuintressi (Libor) manipuleerimisega. Skandaali tõttu on Barclays pidanud maksma 453 miljonit dollarit trahvi.

Hetkel kuum