Romet Kreek • 31. august 2012 kell 7:48

Saksa jaemüük langes ootamatult

Juulis langes ootamatult Saksa jaemüük, vahendab Bloomberg.

Inflatsiooni ja sesoonsusega korrigeeritud jaemüük kahanes Euroopa suurimas majanduses juulis võrreldes juuniga 0,9 protsenti. Analüütikud ootasid tarbimise 0,2protsendist kasvu. Võrreldes mullu sama perioodiga vähenes müük ühe protsendi.

Kuigi tööpuudus jäi Saksmaal augustis 6,8 protsendile, on tööpuudus kasvanud viiendat kuud järjest, kuna Euroopa võlakriis rõhub majanduskasvu ja ettevõtete tulemusi. Kuid muu Euroopaga võrreldes läheb Saksmaal hästi – palgad tõusevad, mis suurendab ostujõudu ja võiks kasvatada tarbimist.

„Saksa tööjõuturu olukord halveneb,“ ütles M.M. Warburgi analüütik Matthias Thiel. „Teisest küljest on majandust stabiliseerinud tõusvad palgad ja erasektori suurem tarbimine.“

Saksamaa majanduskasv aeglustub. Teises kvartalis oli see 0,3 protsenti võrreldes esimese kvartali 0,5protsendise kasvuga.

Hetkel kuum