• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välismaiseid ööbijaid rohkem, koduseid vähem

  Majutusettevõtteis peatunud välisturistide arv kasvas juulis keh, Eesti elanike hulk vähenes samal ajal ühe protsendi võrra. Seitsme kuuga ööbis Eestis 1,65 mln turisti, mis on kõigi aegade rekord.

  Majutusettevõtetes peatus 2012. aasta juulis 279 000 välisturisti, mis oli 2% rohkem kui eelmise aasta ning rohkem kui ühegi varasema aasta juulis, teatab Statistikaamet.
  Mullusega võrreldes saabus juulis rohkem turiste naaberriikidest Venemaalt ja Lätist, vastavalt 14% ja 22%, samuti mitmetest Euroopa riikidest ning kaugemaltki — Aasiast, Ameerikast ja Austraaliast. Soome turistide arv vähenes 1% ja on olnud selle aasta enamus kuudel väiksem kui aasta varem.
  Samas on Soome jätkuvalt Eesti suurim turismipartnerriik, kust saabus juulis 48% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest. 65% kõigist majutatud välisturistidest peatus Tallinnas ning pealinnas suurenes majutatud välisturistide arv riigi keskmisest enam.
  Viiendiku võrra rohkem välisturiste kui eelmise aasta juulis peatus Kirde-Eesti ja 8% rohkem Lõuna-Eesti majutusettevõtetes. Kesk- ja Lääne-Eesti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistide arv vähenes.
  Juulis kasutas majutusettevõtete teenuseid 126 000 siseturisti ehk 1% vähem kui eelmise aasta juulis. Siseturistid eelistasid Lääne- ja Lõuna-Eesti majutusettevõte teenuseid, nendes piirkondades peatus üle 60% kõigist majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. Kirde-Eestis, kus peatus 11% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest, suurenes siseturistide arv 18%. Vähem siseturiste kui eelmise aasta juulis peatus Kesk- ja Lääne-Eesti majutusettevõtetes.
  Juulis oli külastajate käsutuses 1100 majutusettevõtet 21 000 toa ja 49 000 voodikohaga. Täidetud oli 61% tubadest ning see oli kahe protsendipunkti võrra vähem kui eelmise aasta juulis.
  Ööpäev majutusettevõttes maksis juulis keskmiselt 31 eurot ning oli 3 eurot kallim kui eelmise aasta samal kuul. Ööpäeva keskmine maksumus oli riigi keskmisest kõrgem Tallinna ja Pärnu majutusettevõttes (kummaski maksis ööbimine keskmiselt 36 eurot) ning Saare maakonna majutusettevõttes (32 eurot). Mujal Eestis sai ööbida odavamalt.
  Seitsme kuuga peatus siinsetes majutusettevõtetes 1,65 mln turisti ehk 4,7% enam kui mullu samal ajal. Eesti elanikest kasutas teenuseid 553 000 ehk 3,9% enam kui mullu samal ajal, väliskülalisi samal ajal 1,1 mln ehk 5,1% mullusest enam.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Change näitas 2021. aastal võimsat kasvu
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.