Romet Kreek • 26. september 2012 kell 11:08

Nordecon pääses kriminaalasjast

Riigiprokuratuur lõpetas Nordeconi ja tema juhatuse liikme Erkki Suuroru suhtes novembris 2010 alustatud kriminaalasja menetluse.

Nimetatud kriminaalasi puudutas maanteeameti poolt korraldatud Aruvalla-Kose teelõigu esimest projekteerimis- ja ehitushanget. Selle hanke raames oli Erkki Suurorule ja Nordeconile esitatud kahtlustus konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise ja kooskõlastatud tegevuse katses ning samuti altkäemaksu andmise katses, mis menetluse käigus kvalifitseeriti ümber pistise andmise katseks.

Pistise andmise katse osas lõpetas riigiprokuratuur kriminaalmenetluse juba varem, tänavu 20. juunil tehtud määrusega. Tänases määruses leidis riigiprokuratuur kogutud tõendeid hinnates, et ühelgi Erkki Suuroru ja Nordeconi vastu esitatud kahtlustusel pole alust ja lõpetas kriminaalmenetluse nende isikute suhtes.

Hetkel kuum