Anu Jõgi • 30. september 2012 kell 11:05

Ligi: Euroopas on veel ruumi kulutuste piiramiseks

Rahandusminister Jürgen Ligi andis Londonis toimunud kohtumistel ülevaate euroala olukorrast ja Eesti rahandusest ning kutsus Euroopa Liidu riike üles jätkuvalt kulutusi piirama.

"Euroopas on endiselt palju liigset kulutamist ning vähe kasinust," ütles Ligi. "Efektiivsust suurendavad kasinusmeetmed annaksid  julgustava signaali investoritele ning parandaksid Euroopa väljavaateid.“

Ligi kinnitas Londonis peetud ettekandes, et kuigi Eesti ei näinud euroga liitudes ette eurotsooni nii tugevat surve alla sattumist, on võlakriis käivitanud Euroopas olulised reformid. Minister lisas, et Euroopa stabiilsusmehhanismid ja keskpanga sammud on ajutine tugi hädas riikidele, lahendused peituvad siiski riikides endis.

Ligi  andis ülevaate ka Eesti valikutest ja otsustest kriisist väljatulekul. Minister kinnitas, et euro on Eestile kasulik ja loogiline valik – sümbol, mille ümber tehti suuri otsuseid ja reforme. "Eesti tunnistas endale kiire ja radikaalse tegutsemise vajalikkust, see päästis riigi rahanduse halvimast ning taastas ka usalduse,“ ütles minister. "Enamus Euroopast pole paraku kulusid veel püsivate võimalustega kooskõlla viinud ning ka majanduse taastumine on peatunud.“

Jürgen Ligi viibis Londonis visiidil neljapäevast reedeni. Minister osales lisaks mõttekoja Centre of Policy Studies üritusele London School of Economicsi korraldatud seminaril ja pressiüritusel ning kohtus parlamendisaadikute ja akadeemikutega.

Hetkel kuum