• Jaga lugu:

  Äripäeva analüütik: Poolast ostes säästsin kõvasti

  Poolas autoga ostureisil käies säästsin 400eurose summa juures võrreldes Eesti hindadega umbes 125 eurot, kirjutab Äripäeva analüütik Romet Kreek.

  Võtsime kuulda kohalike makroanalüütikute üleskutseid mitte nõustuda siinsete hindadega. Kuuajase eeltöö järel sai kolmekesi käidud suhteliselt ökonoomse sõiduautoga Poolas ostureisil. Eesmärgiks oli lähimast Poola arvestatava suurusega linnast osta riideid, kodukaupa ja võimalikult pikaks ajaks toidukaupa alla Eesti poehindade.
  Septembrikuu Poola poekataloogide allahindluste põhiselt oli rõhk toidukaubal, kuid oktoobris vähenes nende hinnaparemus, kuna Eestiski algasid Hullud Päevad ja muud allahindluskampaaniad. Maksta Poolas müüdava toidukauba eest 20–30 protsenti rohkem kui sealsetel sooduskampaaniatel on karjuv hinnalõhe. Ka meie olime skeptilised Poola toidukauba maitseomaduste ja kvaliteedi suhtes. Paraku on vähemalt osalt põhjust öelda, et ei ole sellel Poola kaubal häda midagi.
  Mina säästsin umbes 400eurose ostusumma juures võrreldes Eesti hindadega (osalt ka Eesti soodushindadega) suurusjärgus 125 eurot, arvestades jagatud kütusekulu ja odavat majutust. Suurim sääst tuli garderoobikaupadelt.
  Miks on meil poes nii kõrged hinnad? Poolas tundub jaekaubandus olevat mahuäri. Ühel üleilmsel kaubamajal oli seal parasjagu 15. sünnipäev. Kus on meil sooduspakkumised "üks toode täishinnaga ja teine ühe eurosendi eest"? Miks ei müüda meil kodukeemiat suurtes ja odavamates pakendites?
  Vahemaad kauba transpordil räägivad meie kahjuks, kuid miks on meie rõivavalikus Skandinaavia suhteliselt kallid ja vähetuntud kaubamärgid, selle asemel et pakkuda Lääne-Euroopa või USA brände (isegi kui kaup võib olla toodetud Poolas)? Kas meie kaubavalikus on nii palju Soome kaupa, sest Eestis nähakse põhilise ostjana rikast Soome turisti, mitte suhteliselt kesise sissetulekuga eestlast?
  Ma ei tea, kuidas jaguneb Eestis tulu põllumehe (tootja), vahendaja (maaletooja) ja kaupmehe vahel, kuid Tallinnast väiksema Poola linna näitel võiks väita, et meie poodide kaubavalik ja hinnatase ei ole sealses mõistes konkurentsivõimeline. Oma osa on ka selles, et Eestis maksustatakse toidukaupa kõrge käibemaksumääraga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Balti aktsiaturud sulgusid napilt plusspoolel
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid tänase päeva plussis ja ka Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus eilsest 0,1% võrra kõrgemal.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid tänase päeva plussis ja ka Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus eilsest 0,1% võrra kõrgemal.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Kui kasv jätkub, siis augusti lõpus võib oodata 2000 nakatunut päevas
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.