Indrek Kald • 10. oktoober 2012 kell 10:22

Tallinn hakkab inimesi nõustama elektrimüüja valimise teemal

Tallinna linnavalitsuse teenindusbüroos ja linnaosavalitsuste infopunktides hakatakse nõustama inimesi elektrimüüja valimise teemal.

"Kahjuks on teave elektrituru avanemise kohta olnud napp, vastuoluline ja segadust tekitav," tõdes abilinnapea Arvo Sarapuu Raepressi vahendusel.

"Väiketarbijad on kimbatuses, saamata aru elektrituru avamise vajalikkusest ning mõistmata sellega temale kaasnevaid kohustusi. Eks see kurb tõsiasi, et elektrituru avanemisega kaasneb paraku märkimisväärne elektrihinna tõus, on ilmselt kõigi tarbijate teadvusse jõudnud;" lisas ta.

Sarapuu kinnitas, et linnavalitsuse teenindussaalis juba alustati inimeste nõustamist ning 15. oktoobrist on võimalik ka linnaosavalitsuste infopunktidest sellekohast abi saada.

Seoses elektrituru täieliku avamisega tekib kõikidel tarbijatel võimalus järgmise aasta 1. jaanuarist elektrimüüjat vabalt valida. "Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on olnud elanikkonna teavitamisel elektrituru avanemisega kaasnevast kahjuks pehmelt öeldes saamatu," kinnitas Sarapuu.

Abilinnapea sõnul toob elektrihinna tõus paratamatult lumepalliefektina kaasa kõigi kaupade ja teenuste hinnatõusu ning sellest johtuvalt tuleb arvestada ka sellega, et elektrihinna tõus kasvatab sotsiaaltoetustest elavate inimeste arvu. "

Samas ei ole vabariigi valitsus kõige sellega arvestanud," nentis Sarapuu. "Toimetulekutoetusteks 2013. aastaks riigieelarvesse kavandatud summat on tänavuse summaga võrreldes hoopis nelja miljoni euro võrra vähendatud," lisas ta.

 

Hetkel kuum