Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas ESM elu ära rikkus ja EL NSV Liidu tagasi tõi

  Miks meie peame raha andma sellele laristajate Kreekale, kus isegi surnutele pensioni makstakse ja õpetajad meie omadest ikka veel hulga paremat palka saavad? Miks ei suuda Eesti riik arste korraliku palgaga kodus hoida, aga ESMi jaoks on meil äkki raha küllalt?

  Sedasorti hüüatusi lipsab meediast läbi vaat et iga päev. Naiivsete retooriliste küsimuste esitajad saavad ajakirjanduses ruumi ka siis, kui neil emotsionaalsetele karjatustele ühtegi mõistuslikku argumenti lisada ei ole. Inimestele, kes eluga ja eriti riigiga rahul ei ole, niisugused kätsatused meeldivad. Nad ei saa ju millestki aru, need, kes otsustavad!
  Vint peale. “Rahvas” võib endale ju selliseid paralleele lubada, sest ei pea oma arvamusi põhjendama. Kreeklased võivad meeleavaldusel natsimundrisse rüütatud Angela Merkeli plakatiga vehkida, palju kulub, selle asja nimi on arvamusvabadus. Kui aga ajakirjanik plaanib Merkelit ja natsismi leheveergudel ühte lausesse mahutada, peab ta enne hästi järele mõtlema ja veenduma, et tal üldse on midagi öelda.
  Millegi kõrvutamine näilise sarnasuse alusel on tõhus viis arvamisele värvi lisada, ainult et vahel võib “vindi pealekeeramine” tähelepanu asjalt endalt kõrvale viia. Kui seda võtet kasutab isik, kes argumenteerida oskab, mõjub see kohatult. Euroopa Liidu toetuste jagamise ja kasutamise süsteemi kritiseerinud Indrek Neivelt tarvitas hiljaaegu väljendust: “Uskumatu lugu. Nagu Lollidemaal elaks. Isegi kunagised ENSV plaanikomitee otsused tunduvad selle kõrval suhteliselt mõistlikud.” Et väljaanne “Lollidemaa” pealkirja pani, räägib rohkem küll toimetaja hinnangust oma lugejatele, ent siiski ei tee ELi ja NSVLi kulunud võrdluse ekspluateerimine Neivelti masti argumenteerijale au.
  Asi on keerulisem. Tähelepanu võib lapsikute võrdluste abil saada tohutult. Mäletate kampaaniat “Maha Tallinna TV – raha lasteaedadele”? Kuna ettevõtmine juhtis tähelepanu iseenesest õigele asjale, sai see meedias tähelepanu palju. Ent põhimõtte poolest kuulub see samasuguste naiivsuste hulka nagu ESMi ja arstide palkade ühte patta panemine. Nii võib ju kogu Eesti madala elatustaseme ESMi süüks ajada, aga päriselt on asi ikka tublisti keerulisem.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Tööpäev parima juhiga: viis nippi, kuidas olla edukam juht
Eesti Personalijuhtimise Ühingu (PARE) tegevjuht Kai Saard käis luurel, kuidas Eesti parim juht Ivo Suursoo päriselt juhib, kuidas töötab, mida loeb ja kellega suhtleb.
Eesti Personalijuhtimise Ühingu (PARE) tegevjuht Kai Saard käis luurel, kuidas Eesti parim juht Ivo Suursoo päriselt juhib, kuidas töötab, mida loeb ja kellega suhtleb.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Eesti meediaettevõtted asutasid kollektiivse esindamise organisatsiooni
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Eluaseme hinnad kasvasid aastaga pea 8%
Eluaseme hinnaindeks kasvas esimeses kvartalis aastaga 7,8 protsenti, neljanda kvartaliga võrreldes ulatus indeksi tõus 2 protsendini, teatas statistikaamet.
Eluaseme hinnaindeks kasvas esimeses kvartalis aastaga 7,8 protsenti, neljanda kvartaliga võrreldes ulatus indeksi tõus 2 protsendini, teatas statistikaamet.