Sirje Rank • 11. oktoober 2012 kell 9:22

Rootsi tööturu seis nõrgeneb, inflatsioon üle ootuste madal

Septembris kasvas Rootsis koondamisteate saanute hulk kolme aasta kiireimas tempos ehk enam kui 7000 inimese võrra ning töötuse määr suurenes registreeritud töötute seas 8,4%-le läinud aasta sama perioodi 8,2%-lt, teatas täna Rootsi tööturuamet.

"Olukord tööturul halveneb, kuid töötuse järsust kasvust ei saa rääkida. Arvukad koondamisteated ja nõrgenenud koondnumbrid viitavad samas tööandjate pessimistlikumale tulevikuvaatele, mis tähendab olukorra edasist halvenemist," kommenteeris tööturuameti analüütik Clas Olsson pressiteate vahendusel.

Eraldi raportis teatas Rootsi statistikaamet täna oodatust madalamast inflatsioonist septembris, mis suurendab tõenäosust, et Rootsi keskpank juba oktoobris baasintressi määra kärbib. Sellest ka tänane Rootsi krooni nõrgenemine.

Inflatsioon aeglustus septembris aasta baasil augusti 0,7%-lt 0,4%-le. Agentuuri Bloomberg küsitletud analüütikud olid prognoosinud inflatsioonitempoks keskmiselt 0,6%.

Hetkel kuum